Stralen

Stralen en ontlakken

Door het stralen van een object verwijder je de lak die er op zit grondig. Hierdoor krijg je een gladde ondergrond en zijn onneffenheden weg. Ook krijgt het materiaal kleine weerhaakjes waardoor de poedercoating of lakt beter hecht.

Voordelen van stralen is dat het sneller gaat dan schuren en tot diep in het metaal schoon straalt.

Straalcabine 

In ons bedrijf hebben wij 2 cabines staan. Een kleine straalkast voor de kleine objecten zoals een fietsvork of beugels. Voor de grote objecten staat er een straalcabine van 5 meter. In een overall en met straalmasker worden de obejecten ontdaan van roest en en andere oneffenheden.

De onderdelen worden ontdaan van roest en oneffenheden. Oudere metalen krijg je niet meer nieuw maar knappen wel degelijk op.

Na het stralen is het belangrijk binnen 4 uur de materialen te behandelen, bijvoorbeeld in de grondverf of menie. Dit omdat het metaal direct aan zuurstof en vocht wordt blootgesteld zonder die beschermlaag. Als je nietdirect behandeld is de kans groot dat er opnieuw moet worden gestraald. Als er roest onder de lak ontstaat gaat het vanbinnen uit roesten.

Voordat je een velg, frame of ander object kan poedercoaten is het van belang dat de oude verf laag wordt verwijderd.

Dit kan door middel van stralen of het chemisch ontlakkingsbad. Soms is beiden nodig omdat de laklaag er te goed op zit. 

 

 

  


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Facebook