Stralen ontlakken

Voordat je een velg, frame of ander object kan poedercoaten is het van belang dat de oude verflaag wordt verwijderd.

Dit kan door middel van stralen of het ontlakkingsbad. Soms is beiden nodig omdat de laklaag er te goed op zit. 

 

Voordat je een velg, frame of ander object kan poedercoaten is het van belang dat de oude verflaag wordt verwijderd. Dit kan door middel van stralen of het ontlakkingsbad. Soms is beiden nodig.

Ontlakkingsbad

In ons bedrijf hebben wij een ontlakkingsbad welke er voor zorgt dat de laklaag op objecten zoals velgen of frames oplost. De nodige onderdelen worden van het te ontlakken object verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan de plak strips en balanceer gewichten van een velg. De velg wordt vervolgens gedompeld in een bad met chemicaliën die wordt verwarmd. Als de laklaag is verdwenen wordt de velg afgespoten met water. De chemicaliën neutraliseren en het object kan worden gespoten of gepoedercoat.

De voordelen van deze methode is dat het relatief goedkoper is dan stralen, het object wordt niet aangetast. Er blijven geen chemische resten achter in de poriën doordat het neutraliseert in water.

En is veilig voor bijna alle metalen, Non Ferro is een  metaal dat geen ijzer bevat of waarin de legeringen ijzer niet als hoofdbestanddeel hebben. Ook witmetalen behoren tot de non-ferro metalen en zijn niet geschikt voor een ontlakkingsbad. Deze zul je moeten stralen.

Een ontlakkingsbad moet natuurlijk ook aan eisen voldoen. De temperatuur zorgt samen met de verschillende componenten in het bad dat het zijn werk doet. Door een gespecialiseerd bedrijf wordt de PH graad iedere maand gemeten en vervolgens bijgevuld met de juiste componenten zodat het bad efficiënt zijn werk doet.  

Hierdoor kan er veilig en efficiënt met het bad gewerkt worden. Uiteraard geldt hier dat er met maskers, brillen en veiligheid handschoenen wordt gewerkt. En het water in de daarvoor bestemde tank terecht komt. Ook deze wordt weer volgens de geldende milieueisen afgevoerd.

Een goede voorbehandeling is van belang voor de kwaliteit van metalen.

Autovelgen worden gestraald, welke voor een betere hechting zorgt en met speciale lak gespoten. In sommige gevallen kan een product beter chemisch ontlakt worden. Deze methode zorgt voor een glad resulaat waarbij het metaal niet wordt aangetast. 

Als voorbehandeling voor het te poedercoaten materiaal hebben wij  een straalcabine. Stralen heeft als voordeel dat het kleine weerhaakjes maakt op het materiaal, waardoor je een betere hechting krijgt. Stralen kunnen wij zelf doen, door dit zelf te doen geeft het ons de zekerheid dat we de juiste grofheid van de weerhaakjes kunnen generen. Wij stralen met verschillende grondstoffen, afgestemd op het te stralen voorwerp.

 


De voordelen van deze methode is dat het relatief goedkoper is dan stralen, het object wordt niet aangetast. Er blijven geen chemische resten achter in de poriën doordat het neutraliseert in water en is veilig voor bijna alle metalen.

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Facebook