Autovelgen

Autovelgen maar ook velgen van een tractor of een fiets kunnen wij spuiten en of poedercoaten. 

Poedercoaten velgen

Poedercoating van velgen is een snelle manier om je velgen weer netjes te krijgen. De velgen worden ontlakt, gestraald en daarna in de kleur gezet. Lichte stoeprandschade slijpen we weg en zo rijdt u weer netjes!

Gepolijste oftewel 2tone wielen worden op een andere manier behandeld. In een speciale machine worden de velgen computer gestuurd afgedraaid waardoor alle schade en oneffenheden worden verwijderd. 

Daarna worden de velgen gelakt en zien ze er weer als nieuw uit. 

Heeft u wielen met banden, zonder banden of u biedt de hele auto aan om de velgen te laten doen. Dat maakt voor ons niets uit, wij maken uw velgen weer als nieuw.

Voordat je een velg, frame of ander object kan poedercoaten is het van belang dat de oude verflaag wordt verwijderd. Dit kan door middel van stralen of het ontlakkingsbad. Soms is beiden nodig.

Ontlakkingsbad

In ons bedrijf hebben wij een ontlakkingsbad welke er voor zorgt dat de laklaag op objecten zoals velgen of frames oplost. De nodige onderdelen worden van het te ontlakken object verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan de plak strips en balanceer gewichten van een velg. De velg wordt vervolgens gedompeld in een bad met chemicaliën die wordt verwarmd. Als de laklaag is verdwenen wordt de velg afgespoten met water. De chemicaliën neutraliseren en het object kan worden gespoten of ge-poedercoat.

De voordelen van deze methode is dat het relatief goedkoper is dan stralen, het object wordt niet aangetast, Er blijven geen chemische resten achter in de poriën doordat het neutraliseert in water.

En is veilig voor bijna alle metalen, Non Ferro is een  metaal dat geen ijzer bevat of waarin de legeringen ijzer niet als hoofdbestanddeel hebben. Ook witmetalen behoren tot de non-ferro metalen en zijn niet geschikt voor een ontlakkingsbad. Deze zul je moeten stralen.

Een ontlakkingsbad moet natuurlijk ook aan eisen voldoen. De temperatuur zorgt samen met de verschillende componenten in het bad dat het zijn werk Door een gespecialiseerd bedrijf wordt de PH graad  iedere maand gemeten en vervolgens bijgevuld met de juiste componenten zodat het bad efficiënt zijn werk doet.  

Hierdoor kan er veilig en efficiënt met het bad gewerkt worden. Uiteraard geldt hier dat er met maskers, brillen en veiligheid handschoenen wordt gewerkt. En het water in de daarvoor bestemde tank terecht komt. Ook deze wordt weer volgens de geldende milieueisen afgevoerd.

Een goede voorbehandeling is van belang voor de kwaliteit van metalen.

Stralen 

Autovelgen worden gestraald, welke voor een betere hechting zorgt. In onze straalcabine van 6 meter lang kunnen wij velegen met gemak schoon stralen.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Facebook