Bikepaint

Poedercoaten bij Bikepaint

Bij ons kunt u de meest uiteenlopende voorwerpen laten poedercoaten. Niet alleen de kleinere onderdelen zoals velgen en fietsframes maar ook zaken zoals tuinhekken, balken, stalen meubels, lantaarns, auto onderdelen, motoronderdelen, binten en profielen voor interieurbouwers, constructiebedrijven en scheepswerven of winkelinrichting zijn mogelijk. In serie of enkele stuks zijn geen probleem.

Verder kunt u bij Bikepaint kiezen uit vele kleuren, structuureffecten en glansgraden en meerlaags systemen voor bijvoorbeeld buitenkwaliteit.

 

Poedercoaten voor een langere levensduur

Poedercoaten voor een mooie uitstraling én verlenging van de levensduur. Met een poedercoating laag beschermt u voorwerpen tegen, roesten en beschadigingen. De coating vormt immers een beschermende tussenlaag tussen het voorwerp en de lucht, water, zuurstof en andere omgevingen.

Poedercoating staat bekend om haar sterkte waardoor zij voorwerpen optimaal beschermt. Niet alleen is poedercoaten een duurzame oplossing omdat het de levensduur van voorwerpen verlengt, ook komt er maar een minimale hoeveelheid afval vrij tijdens dit proces.

 

Hoe werkt poedercoaten?

Het poedercoaten van metaal, ijzer en aluminium wordt gedaan door een poederpistool dat elektrostatisch is geladen. Door deze elektrostatische lading krijgen de kleine poederdeeltjes een negatieve lading. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes/het poeder hechten aan het eerste wat zij tegenkomen: het door u gekozen voorwerp. Na het aanbrengen van de poeder deeltjes, worden deze samengesmolten tot één geheel in de oven.

De stappen van het poedercoaten zijn simpel maar vragen om de juiste kennis van techniek en juist materiaal.


Voorbehandeling/schoonmaak
Om de poedercoating goed te laten hechten is het van belang om het voorwerp 100% vet- en vuilvrij te maken. Dit kan door het product te stralen.
Drogen
Na de voorbehandeling is het noodzakelijk het voorwerp (in een schone omgeving) te laten drogen.
Het poedercoaten zelf
In de speciale poedercoatcabine wordt het voorwerp met het elektrostatische pistool opgespoten met poeder van de gewenste kleur.
Moffelen
Nu is het tijd om de poeder samen te laten smelten tot één geheel. Door de coating door en door te verwarmen, smelten de poederdeeltjes samen tot één uitgeharde deklaag.
Controle
Als laatste voeren wij uiteraard een controle uit om de kwaliteit van de poedercoating te controleren. Externe factoren kunnen namelijk een nadelige invloed hebben op de hechting van de coating.

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Facebook