HOE WERKT POEDERCOATEN?


HOE WERKT POEDERCOATEN?


Het poedercoaten van metaal, ijzer en aluminium wordt gedaan door een poederpistool dat elektrostatisch is geladen. Door deze elektrostatische lading krijgen de kleine poederdeeltjes een negatieve lading. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes/het poeder hechten aan het eerste wat zij tegenkomen: het gekozen voorwerp. Na het aanbrengen van de poederdeeltjes, worden deze samengesmolten tot één geheel in de oven.

De stappen van het poedercoaten zijn simpel maar vragen om de juiste kennis van techniek en het juist materiaal:

 1. Voorbehandeling/schoonmaak
  Om de poedercoating goed te laten hechten is het van belang om het voorwerp 100% vet- en vuilvrij te maken. Dit kan door het product te stralen.
 2. Drogen
  Na de voorbehandeling is het noodzakelijk het voorwerp (in een schone omgeving) te laten drogen.
 3. Het poedercoaten zelf
  In de speciale poedercoatcabine wordt het voorwerp met het elektrostatische pistool opgespoten met poeder van de gewenste kleur.
 4. Moffelen
  Nu is het tijd om de poeder samen te laten smelten tot één geheel. Door de coating door en door te verwarmen, smelten de poederdeeltjes samen tot één uitgeharde deklaag.
 5. Controle
  Als laatste voeren wij uiteraard een controle uit om de kwaliteit van de poedercoating te controleren. Externe factoren kunnen namelijk een nadelige invloed hebben op de hechting van de coating.

Poedercoaten bij Bikepaint

Bij Bikepaint kan je de meest uiteenlopende voorwerpen laten poedercoaten. Niet alleen de kleinere onderdelen zoals velgen en fietsframes maar ook zaken zoals: stalen meubels, auto-onderdelen, motoronderdelen, binten en profielen voor interieurbouwers en constructiebedrijven. Bikepaint beschikt namelijk over een oven die groot genoeg is voor onderdelen tot 4,5 meter.

Bikepainter Dick helpt bij het kiezen uit vele kleuren, structuureffecten, glansgraden en design zoals een logo’s of letters. Ook meerdere kleurstellingen zoals je ziet op het motorfietsscherm.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem nu contact op met Bikepaint.


TerugDeel het met uw vrienden!


Blog

Spuiten van meubels

Wil je jouw interieur een nieuwe look geven maar liever je design kast of erfstuk niet weg doen ? Wij spuiten uw kast weer in een mooie kleur die bij uw nieuwe interieur past . Haal en breng service in de regio ! Bemelman Spuiterij en Bikepaint zijn een allround bedrijf als het gaat om kleuren van materialen.

Keuken deurtjes maar ook bureaus en kasten spuiten wij in mooie kleurstellingen !

Heb je een op maat gemaakt bureau of kast die hier en daar een stukje verf mist? Misschien een idee om deze te laten spuiten \/ Zo krijgt je interieur weer een nieuw en fris uiterlijk.

Pimp my Bike

Jouw oude vertrouwde fiets in een nieuwe kleurstelling ?

Motor of brommer onderdelen spuiten en/of poedercoaten

Bemelman Spuiter is allround op het gebied van spuien en poedercoaten. Elk materiaal , van keukendeur tot onderdelen van een motorfiets bewerken deze vakmensen met uiterste precisie.

BALEN! AUTOSCHADE!


Uitbreiding Spuiterij

Vanwege het grote aanbod in onze spuiterij zijn we uitgebreid.

Velgenschade is balen ?

Wij maken uw velgen weer als nieuw. U mag de velgen met of zonder banden brengen, zelfs de auto laten staan! Misschien kan er dan ook een deuk of andere lelijke plek worden weggewerkt. Dat is het voordeel van een allround bedrijf als Bemelman Spuiterij . Buiten het mooi maken van uw velgen , repareren wij uw auto ! Komt u ook uw velgen laten poedercaoten tijdens de bandenwissel?

Fietsframe laten poedercoaten of spuiten

Ben je de oude kleur zat of wil je gewoon een uniek fiets ?

Vaste klant aanbiedingen

U krijgt als vaste klant van Bemelman Spuiterij en Bikepaint leuke kortingen bij Bemelmanbikesport in Lisse. Hou de nieuwsbrief in de gaten !!

Bullbar van je vrachtwagen niet mooi meer ?

Door de bullbar te laten stralen en te laten poedercoaten krijgt je vrachtwagen een nieuwe look. Poedercoaten en stralen van alle onderdelen. Voor een goede bescherming van je onderdelen.

Van roestige wielen naar Shiny Wheel

De oude velgen door alle weersomstandigheden niet meer mooi. Roest en stoeprandschade werken wij weg zodat u in dit geval weer mooie glimmende velgen heeft .Bij Bikepaint worden uw wielen gestraald en gepoedercoat in de kleuren en glansgraad die u heeft uitgezocht.

Fietsframe laten poedercoaten of spuiten

Bikepaint is meer dan 20 jaar actief in het spuiten en poedercoaten van fietsframes. Met of zonder designs of het logo op de fiets gespoten. Met veel passie spuit of poedercoat Bemelman oude frames in een nieuwe kleur.Ook voor kleine fietsmerken geeft Bemelman fietsframes een mooi design. De passie voor het vak is terug te vinden in het mooie werk van Bemelman

Contactgegevens

Facebook